Újabb siker!

2017 szept, 26 | Díjnyertes termékek | 0 hozzászólás

Nyár közepén találtunk rá a Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara felhívására. Az idei évben is meghirdetik, a MAGYAR KÉZMŰVES REMEK pályázatot.
A felhívásban az szerepelt, hogy olyan termékeket várnak, amely szakmai esztétikai értékekkel bír, feladatkörükben technikai, technológiai, formai újdonságokat tartalmaz, igényes színvonalas kézműipari termék. Nem volt kérdés, hogy néhány nemzetközi verseny után hazánkban is megmérettetjük magunkat mint kézműves csokoládé gyártó.
Sokat gondolkodtunk, hogy mely kézműves bonbon legyen, amelyeket versenyre küldünk. Végül is a fűszeres almasajtos trüffelre és a mézes-málnapálinkás bonbonra jutott a választásunk.
Fontosnak tartottuk, hogy a bonbonok a magyar íz világra legyenek jellemzőek. Ezért neveztük a mézes-málnapálinkásat és a másik nagy kedvencünket a fűszeres-almasajtos trüffelt.
Lehet, hogy nem sokan tudjátok, de maga a fűszeres almasajt, amelyet Csúzi Szabolcs barátunk és kedves családja készít Monoron a Csúzi családi pincészetben, már 2013-ban elnyerte szintén a Magyar Kézműves Remek címet.

Újabb siker! közös

A találkozásunknak nagyon érdekes története van. 3 évvel ezelőtt egy szeptemberi Budapesti fesztiválon egymáshoz közel lévő standon kínáltuk a termékeinket. Szabolcs az almalekvárjait és az almasajtot, mi pedig a csokoládét. Elkezdtünk beszélgetni és felvetődött a kérdés, hogy mi lenne, ha az almasajtot házasítanánk a csokoládéval. Ez annyira megmozgatta a fantáziánkat, hogy 1 hét múlva már meg is született a tökéletes fűszeres almasajtos trüffel.  Szabolcs csak úgy szokta emlegetni, hogy ez a közös gyerekünk. Mindannyian büszkék vagyunk rá.

Az, amit gyakran emlegetek, hogy nincsenek véletlen találkozások, minden történésnek és találkozásnak célja van az életünkben, most is beigazolódott. Miután eldöntöttük, hogy mely termékeinket nevezzük, egy nagyon alapos 5 oldalas pályázati anyagot kellett kitölteni és beküldeni az első fordulóhoz. A második fordulóban történt az érzékszervi elbírálás. Ezek után szeptember 15-én nagy izgalommal vártuk az eredményt. A kora esti órákban érkezett a hír, hogy mindkét termékünk elnyerte a Magyar Kézműves Remek címet.
Az ünnepélyes díjátadóra szeptember 22-én az OMÉK-on került sor. A díjazottként nagyon igényes oklevelet vehettünk át, ami már az irodánk falát díszíti..
A zsűri a következőképpen értékelte a termékeket: Kiváló ízvilágú, fűszeres, édes, gyümölcsös bonbonok, melyek különleges ízei között almasajt és málnapálinka is szerepel. A csomagolás, tálalás egyedi, igényes, megfelel a mai kor vásárlói igényeinek.
Ezek az elismerések adnak célt és értelmet a hétköznapokban.

Ha szeretnéd megkóstólni a
Magyar Kézműves Remek díjas
almasajtos bonbonunkat itt megteheted!

Magyar Kézműves Remek 2017 díjas Mézes málnapálinkás bonbon

Ha a szintén díjazott,
mézes málnapálinkás kézműves bonbonunk nyerte el a tetszésedet,
itt megtalálod!

Magyar Kézműves Remek díjas fűszeres almasajtos kézműves bonbon