Rólunk

Rólunk Demeter csoportkep23 kismeret

A csokoládé különleges képessége, hogy bármikor képes boldogságot lopni az emberek életébe, örömteli, szeretetteljes pillanatokat teremt, sokféle álarcot ölthet magára, így mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb ízvilágot és formát. Mi a Demeter Chocolate-nál szenvedélyesen szeretjük a csokoládé összes arcát, és arra tettük fel az életünket, hogy szakértő kezeink közül olyan, ízben és küllemben is egyedi, prémium csokoládétermékek kerüljenek ki, amelyek méltán varázsolják el a csokoládéimádók szívét. Szívünkön viseljük, hogy forradalmasítsuk Magyarországon a csokoládéfogyasztás kultúráját, és ezzel együtt mindenki számára elérhetővé tegyük a prémium minőségű csokoládék élvezetét.

Hiszünk abban, hogy a családi örökség és a közösség ereje az ízekben, az érzékekben és a pillanatokban rejlik, amelyeket együtt élvezhetünk minden falatban.
A csokoládé nem csak egyszerűen egy étel, hanem egy erős kapocs a család, a barátok és a közösségek között a mindennapokban és a különleges alkalmakon egyaránt.

Itt is találkozhattál már velünk..

Rólunk Capak kozott demeterchocolate
Rólunk dunatv logo demeterchocolate
Rólunk forbes logo re demeterchocolate
Rólunk nlc logo re demeterchocolate
Rólunk rtl klub re demeterchocolate
Rólunk magyarkonyha re demeterchocolate
Céges Ajándékok
Táblás Csokik
Díjnyertes Bonbonok
Csokoládé céges ajándéknak
Táblás csokoládék
Díjnyertes bonbonok

A Demeter sztori…

1989

Alapítóink: egy lelkes huszonéves cukrász (Zoli) és felesége (Zsuzsi) megnyitják álmaik cukrászdáját és belevágnak a sütemények, habkarikák és fagylaltok édes világába.

2000

Egy gasztronómiai kiállításon megismerkedtünk a bonbonkészítéssel és elsőként a népszerű konyakmeggyel próbálkoztunk. Végül akkora siker lett a konyakmeggyünk, hogy szeretett cukrászdánkat bezártuk és csokoládéüzemmé alakítottuk, ahol az elkövetkezendő években sok-sok szaloncukrot, konyakmeggyet és csokoládés finomságokat készítettünk.

2007

Jött egy óriási lehetőség: egy több tonnás szaloncukor megrendelés és nagyon izgatottak voltunk. Azt éreztük, minden megváltozik…. és tényleg meg is változott. Lelkesen készítettük a szaloncukrokat, majd az akkori helyzetnek megfelelően 2-3 hónap múlva vártuk a kifizetéseket…és vártunk…és vártunk. A cégvezető eltűnt 28 millió Ft-unkkal. Minden lehetséges jogi utat bejártunk, de hiába. Mivel mi is tartoztunk az alapanyaggyártóinknak és 12 dolgozónkért feleltünk, kétségbeesettek voltunk. Egyre lejjebb csúsztunk a lejtőn.
A kérdés azonban nem az, hogy mi történik veled, hanem hogy TE hogyan reagálsz arra. Mi pedig úgy döntöttünk, hogy óriási hiteleket veszünk fel: a házunkra, az üzemünkre, kölcsönöket kértünk a családtól és barátoktól és ebből fizettük vissza a tartozásainkat.

2011

Több évnyi robotmunka után úgy éreztük egy új útra kell lépnünk és egy újabb fesztiválra látogattunk el. Az Édes Napokon pedig megérkezett az inspiráció. Akkor találkoztunk először prémium csokoládéval, ami teljesen lenyűgözött bennünket – a látvány és az ízek harmóniája – amit ott megtapasztaltunk, fantasztikus volt! A Budai várból sétáltunk le, akkor és ott, elhatároztuk, hogy mi is belevágunk a prémium csokoládé készítésébe.

2012

Megalapítottuk a Demeter Chocolate Kft.-t és elkezdtük megállás nélkül képezni magunkat. Habár ekkor már 20 éve édességek (konyakmeggy, szaloncukor, cukrászsütemények stb.) készítésével foglalkoztunk, összességében a prémium csokoládéról kevés fogalmunk volt. Hazatérésünk után szakirodalmat olvastunk, ismerkedtünk az új trendekkel, majd több kurzuson részt vettünk a magyarországi Csokoládé Akadémián, és volt szerencsénk a belgiumi Callebaut csokoládégyártó, világhírű csokoládéakadémiáján is tanulni, ahol a legnagyobb szakmai tudással rendelkező csokoládémesterektől tanulhattunk. 2012-ben az Édes Napok rendezvényén, pedig már mi is kiállítóként vettünk részt.

2013