Mitől kézműves a kézműves csokoládé?

2018 júl, 26 | Tuti tippek | 0 hozzászólás

Napjainkban egyre népszerűbbek a kézműves termékek az élelmiszeriparban. Kézműves sörök, szörpök, vagy épp kézműves csokoládék. De ez mit is jelent pontosan, azon kívül, hogy ezek a termékek finomabbak?

A kézműves készítmények előállítását a Magyar Élelmiszerkönyv szabályozza, tehát ez a bűvös szó nem írható rá bármilyen élelmiszerre, amit gyorsan el szeretnénk adni. A szabályok középpontjában az előállítás módja van: a termék egyedi, a munka nagy része kézzel végzett és szaktudást igényel. Vannak meghatározott, tiltott összetevők, mint például a tartósítószer és a színezék. Fontos továbbá, hogy fokozott önellenőrzést kell végezni. A szabályzat szerint a kézművesség alapvetően nem minőségi jellemző, ugyanakkor, aki ilyen élelmiszert vásárol, elvárja, hogy átlagon felüli színvonalú legyen.

Az általunk készített kézműves csokoládék válogatott alapanyagokból, a fenti irányelvek betartásával készülnek. Csoki webáruházunk sok különleges termékkel áll rendelkezésedre, bátran vesd bele magad az édességek új világába, és keress minket!