Miért is ilyen fantasztikus a csokoládé?

2018 febr, 5 | Tuti tippek | 0 hozzászólás

Vannak akik azt állítják, hogy a csokoládé egészségtelen, hizlaló, étvágycsökkentő és még a fogakat is roncsolja. Én mégis azt mondom, hogy a minőségi, mértékletes csoki fogyasztásnak több jótékony hatása van. Persze nem arra buzdítalak, hogy az olcsón kapható, adalékanyagokkal tele tömött csokoládékat vásárold, hanem inkább a magasabb minőségű étcsokoládét vagy abból készült termékeket fogyassz. Már kisgyermek korban érdemes kialakítani a csokoládé evés kultúráját. Meg kell tanulnunk, hogy a csokoládét nem befalni kell, hanem kiélvezni ahogy lágyan szét olvad  a szánkban, ezerféle ízt elővarázsolva. Ha így kóstolunk, akkor határozottan megérezzük a csokoládé jegyeit akár gyümölcsös, akár fűszeres ízvilágot hordoz.

Miért is ilyen fantasztikus a csokoládé? bonbonössz 21

A minőségi csokoládét ne a nagyáruházak polcain keresd, inkább fedezd fel a környékeden található édességboltokat, minőségi élelmiszereket forgalmazó üzleteket, ott sokkal nagyobb kincseket találhatsz.

A weboldalunkon https://demeterchocolate.com/ összegyűjtöttük neked a legszuperebb lelőhelyeket.

Próbáld ki őket bátran.

De a webshopunkon is csodás dolgokat találhatsz.

Akkor álljon itt néhány bizonyított tény a csokoládé jótékony hatásától:

1. A csokoládé boldogságot okoz.
A boldogság érzetére mindannyiunknak szüksége van. A csokoládé szerotonint tartalmaz, ami jókedvűvé varázsolja a gyermeket, felnőttet egyaránt és elűzi a stresszt.

2. Jótékony hatással van az egészségünkre.
Egy jó minőségű étcsokoládéban lévő antioxidáns hatása néha még a gyümölcsénél is nagyobb.  A csokoládénak immunrendszer erősítő hatása van.

3 Ásványi anyagokban gazdag
A jó csoki  tobzódik a káliumhoz, cinkhez és szelénhez hasonló, jótékony hatású ásványi anyagokban. Ez utóbbi ételből 100 gramm ugyanakkor az ajánlott napi vasbevitel  67 százalékát is fedezi.

4.Segít a tanulási folyamatokban.
A csokoládé javítja a memóriát, növeli a koncentrációs képességet. Ezért javasolt vizsgák vagy dolgozatok előtt a minőségi csokoládé fogyasztást. De a leckéket is hamarabb megtanulja a gyerkőc, ha tanulás előtt 1-2 kocka csokit elfogyaszt.

Remélem sikerült eloszlatni a kételyeidet.

Édes Napokat kívánok!

Demeter Zsuzsi