Málnás- fehércsokis mousse

2017 júl, 12 | Receptek | 0 hozzászólás

Ezt a könnyen elkészíthető könnyű nyári desszertet először egy főzőversenyre készítettem. A szervezők kérésére a résztvevő csapatoknak a főétel mellé desszertet is kellett készíteni. A csapatunk tagjai azonnal rám bízták ezt a feladatot. Őszintén szólva ennek nagyon örültem, mert minden önteltség nélkül elmondhatom, hogy desszertben nagyon jó vagyok.
Sokat gondolkodtam, hogy milyen finomsággal kápráztassam el a zsűrit. Mindenképpen szerettem volna belecsempészni a csokit (ez nálam szakmai ártalom), de június második felében, mikor a hőmérő higanyszála 30 °C körüli értéket mutatott bonbon készítésre nem is gondolhattam. A kertünkben éppen gyönyörű málnaszemek értek, így született meg a málnás fehércsokis mousse.
Ez a pohárkrém annyira jól sikerült ( persze a fő ételünk is,  ami nem más volt mint Vörösmarty marha pörkölt túrós csuszával), hogy megnyertük a fakanál párbajt.
Ezért úgy gondoltam, hogy biztosan örömet szereznék nektek ezzel a nagyon egyszerűen elkészíthető, speciális eszközöket nem igénylő könnyű nyári desszerttel. Előnye, hogy sütést nem igényel.

Fogadjátok szeretettel!

Hozzávalók a málna dzsemhez:Málnás- fehércsokis mousse málna2 1

500g málna+ pár szem a díszítéshez
100g cukor
0,5 dl víz

A hozzávalókat egy tűzálló edénybe öntjük, málnaszemeket összetörjük és kb: 30 perc alatt zselét  készítünk. ( Ha nincs szezonja a málnának készíthetjük málnadzsemmel is).  Kihűlés után használhatjuk fel. Legjobb ha felhasználás előtt 1 éjszakát hagyjuk a hűtőben.

A krém elkészítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükségünk:Málnás- fehércsokis mousse málna3

200g fehércsoki
2×2 dl tejszín

2 dl tejszínt kb 80°C-ra melegítünk. Tűzről levéve belekeverjük a 200g fehércsokit, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt felverjük habbá a maradék 2 dl tejszínt és belekeverjük a krémbe. A tejszínhabból egy picit tegyünk félre a díszítéshez.

Ezután összetörünk 100g zabkekszet ( lehet bármilyen más keksz is), majd kezdődhet a rétegezés.Málnás- fehércsokis mousse málna4 1

Először a keksz réteget tegyük a tálka aljára, majd egy réteg krém következik, erre jön a málnazselé, majd ismételjük meg ezt a folyamatot addig míg a poharunk tetejére nem érünk.Málnás- fehércsokis mousse málna5

Ha elkészültünk jöhet a díszítés.
Díszítés előtt érdemes legalább fél órára hűtőbe tenni a desszertünket.

Habzsákból nyomjunk egy kis tejszínhabot a desszertünk tetejére, majd málnaszemmel és citromfűlevélkével díszítjük.

A videót itt tekintheted meg:

Nagyon fontos hogy jó minőségű csokoládét használjunk fel a készítés során!

A fehércsoki pasztillákat megtaláljátok webshopunkban: