Így készülj a húsvétra!

2017 ápr, 4 | Tuti tippek | 0 hozzászólás

Amikor a Húsvétra gondolunk, bizonyára előtted is megjelenik a finomságoktól roskadozó asztal, azok a fránya hagyományok, amelyek mindig mosolyt csalnak az arcunkra és a meghitt családi együttlétek. Idén ezt a szeretet és huncutságot szerettük volna mi is belecsempészni a hagyományokba, így tavaszi csokoládékülönlegességeink a Te húsvéti ünnepedet is új köntösbe bújtathatják.

Édes Húsvétvasárnap

A keresztény hagyományok tekintetében Húsvétvasárnap az a nap, amikor a templomot nemcsak a friss tavaszi napsugarak ragyogják be, de megjelennek a gondosan letakart kosarak is. Ezekben a csomagokban a finom bárányhús, az illatozó kalács és tojás mellett, sonka és bor is meghúzódik, amelyek fontos jelentéssel bírnak. A húsvéti bárány Jézus áldozatát, míg a bor Krisztus vérét jelképezi. A magyar néphagyomány szerint a főtt tojás az összetartás szimbóluma, amit a családtagoknak együtt kellett elfogyasztaniuk, hogy mindig hazataláljanak, ha eltévednének.

Az ünnepekre készült finomságokat elfogyasztva, felpezsdítheted a húsvéti asztal tartalmát egy kis édességbombával, amelyhez tökéletes választás a Tavaszi bonbonválogatásunk.

Így készülj a húsvétra! Húsvét demeterkollekcio

Most négy, elképesztően finom ízesítésben érheted el:

  • frissítő mojitós,
  • selymes kókuszos-yuzus,
  • egzotikus megy-kardamomos,
  • vagy üdítő epres-citromfüves változatban.

Ha szívesen megkóstolnád mindegyiket, akkor lehetőséged van vegyes kiszerelésben kérni, így nem kell válassz a különböző ínycsiklandozó íz kombinációk közül!

Részletek itt!

Hagyományok újratöltve!

Húsvéthétfő hajnalán a lányokat nagy vödör vízzel keltették a legények. A hagyományok egyes vidéki területeken még mindig intenzíven élnek és a vers mellé a víz is jár. Napjainkban inkább a kölnivel való locsolás maradt fenn a lányok javára, azonban a hímes tojás ajándékozása úgy tűnik örökéletű.

A régi korokban a tojások piros színe egyes feltételezések szerint Krisztus vérét jelképezték. Más nézetek szerint a Húsvét a termelékenység ünnepe, amely segítségével az emberek a bő termést, illetve a háziállatok szaporulását szerették volna kívánni. Így kötődik a nyúl a tojáshoz, hiszen a nyúl egy nagyon szapora állat, a tojás pedig az ígéretet hordozza magában. A locsolkodás ebben az esetben pedig az öntözést jelképezte, tehát a bő termés elősegítését.Így készülj a húsvétra! nyuszis sziv

Ékelj a kézzel festett tojások közé egy-két kézműves csokoládéból készült tojást is, amelyeket most cukorgyöngyökkel és cukorvirággal tettünk még díszesebbé! A gyerekek pocakja sem maradhat finomságok nélkül, ezért rájuk gondolva mintás csokoládényalókákkal és apró, színes tojásbonbonokkal tettük még színesebbé a húsvéti csokoládé palettánkat!

Nincs más hátra, minthogy belevágj a húsvéti előkészületekbe és az általad készített finomságok mellé, meglepd a család tagjait egy-két igazán különleges nassolnivalóval!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

Megnézem a húsvéti csoki palettát!