Így tárold rekkenő hőségben a csokoládét!

2022 jún, 20 | Nyár & Csoki | 0 hozzászólás

A nyári rekkenő hőség nem csak nekünk adja fel a leckét, hogy ne olvadjunk el, hanem bizony a csokoládéra is rájár a rúd, ha nem vigyázunk rá. A csoki inkább skandináv természetű, tehát a hűvösebb időjárást kedveli, éppen ezért segítenünk kell neki, hogy épségben átvészelje a nyári hónapokat, és teljes pompájában kápráztathasson el minket. Hogyan kell hát helyesen tárolni a csokit? Ide süss, elmondjuk Neked!

Így tárold rekkenő hőségben a csokoládét! SummerParty circle

A tökéletes klíma

A csokoládé 17-25 Celsius fok között érzi legjobban elemében magát, így ha van olyan zegzug az otthonodban, ahol hűvösebb van, akkor megfelelő választás lehet a csokoládékészleted tárolására. Milyen jó is a nagyinak, akinek ott a hűvös kamra tele minden földi jóval nem igaz? Arra ügyelj viszont, hogy ne erős aromájú dolgokhoz közel tárold a csokoládét (fűszerek, kávé, fokhagyma), mert nagyon könnyen magába szippantja a szagokat, és elromlik az ízélmény.

Ha olyan szerencsés vagy, hogy légkondicionáló is van a lakásodban, akkor nálad a csoki egészen 22-25 Celsius fokig is jól érzi magát, de arra akkor is ügyelj, hogy ne érje közvetlenül napfény. Nyugodtan nevezz ki egy csokoládés fiókot, de vigyázz, mert biztos, hogy mindenki ott fog sündörögni ebéd után!

Száraz, hűvös helyen!

A csokoládé számára a hűtő veszélyes terep. A nedves, párás közeg a különféle élelmiszerek illatával nem a legideálisabb, hiszen elveszi a csokoládé ízét, és még idegen szagokat is magába szívhat. Ráadásul, ha a táskádban megolvadt csokit a hűtőben próbálod meg feltámasztani, akkor jön a kakaóvaj bosszúja, mert bizony szürkés réteg formájában kicsapódik a csokoládé felszínére. Ez nem jelenti azt, hogy megromlott a csokid, de kristályos szerkezete felborult, emiatt pedig csökken az élvezeti értéke. Sütés-főzéshez azonban így is kiválóan felhasználható.

Így tárold rekkenő hőségben a csokoládét! csoki hutese nyaron edited 1

Biztonságosan hűtőben!

A leginkább mediterrán fenegyerek az étcsokoládé, mert magasabb az olvadáspontja, sőt magas antioxidáns tartalmának köszönhetően még az egészségednek is jót tesz. Ugyanakkor, ha se klíma, se étcsoki, csak kánikula van, akkor így tárold biztonságosan a hűtőben a csokid:

• Tedd bele egy jól zárható ételtároló dobozba, vagy zacskóba (kedvenc svéd áruházunkban kapható ilyen), így nem fogja magába szívni a többi étel szagát.
• A hűtőszekrény ajtajában van a legmelegebb, így ideális hely a csokoládé számára.
Maximum 1-2 órára hagyd a hűtőben a csokit, felhasználás előtt pedig levegőztesd 30 percet, hogy kicsit magához térjen, és ne cidrizzen a hűtőszekrénybeli kalandok után.