Így készülj az idei húsvéti ünnepekre!

2018 márc, 14 | Húsvét | 0 hozzászólás

Amikor a Húsvétra gondolunk, bizonyára előtted is megjelenik a finomságoktól roskadozó asztal, azok a fránya hagyományok, amelyek mindig mosolyt csalnak az arcunkra és a meghitt családi együttlétek.
Idén ezt a szeretet és huncutságot szerettük volna mi is belecsempészni a hagyományokba, így tavaszi csokoládékülönlegességeink a Te húsvéti ünnepedet is új köntösbe bújtathatják.

Édes Húsvétvasárnap

A keresztény hagyományok tekintetében Húsvétvasárnap az a nap, amikor a templomot nemcsak a friss tavaszi napsugarak ragyogják be, de megjelennek a gondosan letakart kosarak is.
Ezekben a csomagokban a finom bárányhús, az illatozó kalács és tojás mellett, sonka és bor is meghúzódik, amelyek fontos jelentéssel bírnak.

A húsvéti bárány Jézus áldozatát, míg a bor Krisztus vérét jelképezi.
A magyar néphagyomány szerint a főtt tojás az összetartás szimbóluma, amit a családtagoknak együtt kellett elfogyasztaniuk, hogy mindig hazataláljanak, ha eltévednének.

Az ünnepekre készült finomságokat elfogyasztva, felpezsdítheted a húsvéti asztal tartalmát egy kis édességbombával, amelyhez tökéletes választás a húsvéti díszdobozunk féltojásokkal töltve.

Most négy, elképesztően finom ízesítésben érheted el:Így készülj az idei húsvéti ünnepekre! Húsvéti kollekcio2 méretezett

  • tojáslikőr,
  • csupa csoki,
  • sós-karamell,
  • vagy üdítő epres-citromfüves változatban.

Ha szívesen megkóstolnád mindegyiket, akkor lehetőséged van vegyes kiszerelésben kérni, így nem kell válassz a különböző ínycsiklandozó íz kombinációk közül!

Részletek itt!

Hagyományok újratöltve!

Húsvéthétfő hajnalán a lányokat nagy vödör vízzel keltették a legények. A hagyományok egyes vidéki területeken még mindig intenzíven élnek és a vers mellé a víz is jár. Napjainkban inkább a kölnivel való locsolás maradt fenn a lányok javára, azonban a hímes tojás ajándékozása úgy tűnik örökéletű.

A régi korokban a tojások piros színe egyes feltételezések szerint Krisztus vérét jelképezték.
Más nézetek szerint a Húsvét a termelékenység ünnepe, amely segítségével az emberek a bő termést, illetve a háziállatok szaporulását szerették volna kívánni.
Így kötődik a nyúl a tojáshoz, hiszen a nyúl egy nagyon szapora állat, a tojás pedig az ígéretet hordozza magában.
A locsolkodás ebben az esetben pedig az öntözést jelképezte, tehát a bő termés elősegítését.

Ékelj a kézzel festett tojások közé egy-két kézműves csokoládéból készült tojást is, amelyeket most cukorgyöngyökkel és cukorvirággal tettünk még díszesebbé!Így készülj az idei húsvéti ünnepekre! ADP 3129 1
A gyerekek pocakja sem maradhat finomságok nélkül, ezért rájuk gondolva mintás csokoládényalókákkal.

Nincs más hátra, minthogy belevágj a húsvéti előkészületekbe és az általad készített finomságok mellé, meglepd a család tagjait egy-két igazán különleges nassolnivalóval!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

Megnézem a húsvéti csoki palettát!