Hát ez is elérkezett!

2017 nov, 11 | Események | 0 hozzászólás

A napokban ünnepeljük az 5. születésnapunkat. Nagyon sok minden történt ez idő alatt. Volt sok jó és néhány rossz dolog is a Demeter Chocolate Kft életében. A születésnapok alkalmával érdemes egy kicsit megállni és elgondolkodni az elmúlt évek történéseiről. Így tettünk mi is.

Valójában honnan is indultunk?

A 2000-es években tömeggyártott édességeket készítettünk. Szerettük ezt a munkát, de valahogy 2011 körül vágytunk valami másra is, amitől ismét érezzük a kihívást az életünkben. Éppen kapóra jött az első Édes Napok fesztivál a budai várban, amelyen látogatóként vettünk részt. Szó szerint szemünk-szánk tátva maradt annyi csodát láttunk. Miután hazatértünk beleástuk magunkat a kézműves csokoládé világába, majd megalapítottuk 2012 őszén a Demeter Chocolate Kft-t, csak a kézműves termékek gyártására.
Cégünk kezdetektől igazi családi vállalkozás, ezt a sok gyermekbarát termékünk, programunk is mutatja, illetve hogy szűk családunk minden tagja aktívan részt vesz a Demeter Chocolate életében. A kezdetektől fogva folyamatosan tanulunk,  részt vettünk a magyarországi Csokoládé Akadémia több képzésén és volt szerencsénk tanulni a Callebaut csokoládé Akadémiáján is, Belgiumban. Nagyon sok időt töltünk a receptúráink tökéletesítésével, új alapanyagok kipróbálásával.Hát ez is elérkezett! 20170915 104701 3

Kezdetektől fogva sok nívós fesztiválon vettünk részt, készítettünk honlapot, webshop-ot, viszonteladókat kerestünk stb.
Időközben egyre többen kerestek meg bennünket, mert forgalmazni szerették volna a termékeinket. 5 év után büszkék vagyunk rá, hogy az ország nívós édesség boltjaiban és delikáteszeiben már kaphatóak a Demeter csokik. A tavalyi évben elindítottuk a webáruházunkat is, ami a honlapunkon keresztül itt elérheted.

Nagy örömünkre sok a visszatérő, elégedett vásárló. 2016-tól részt vettünk néhány nívós nemzetközi versenyen, ahol a bonbonjaink szép eredményeket értek el. Mivel fontosnak tartjuk a hazai elismerést is, ezért az idei évben 2 bonbonunkkal pályáztunk a Magyar Kézműves Remek díj elnyerésére, ezt az elismerő címet a fűszeres almasajtos trüffelünknek és a mézes-málnapálinkás bonbonunknak is sikerült elnyernie. Erre is nagyon büszkék vagyunk.

Az idei év elején elhatároztuk, hogy megalapítjuk Magyarország első csoki klubját, amely úgy működik, hogy a klubtagok minden hónap elején kapnak egy meglepetés dobozt telis tele finom csokival. Mindig az aktuális évszaknak vagy ünnepnek megfelelően állítjuk össze a doboz tartalmát. A visszajelzések szerint a tagjaink nagy izgalommal bontogatják minden alkalommal azt.
Az egyik kedves csoki klub előfizetőnk, Kata a következőket írta:Hát ez is elérkezett! tejcsoki narancs mandula
“Minden alkalommal izgatottan várom a havi csoki csomagomat, ez olyan, mintha minden hónapban karácsony lenne.”
A csoki klub tagságról bővebben itt olvashatsz:

Amikor eldöntöttük, hogy kézzel készített, csokoládékat készítünk meghatároztunk magunknak egy irányvonalat, amely nem más minthogy a prémium kategóriás csokoládé termékeket mindenki számára elérhetővé tegyük.

Így visszatekintve az elmúlt 5 évre, úgy gondolom ez sikerült is nekünk.

Demeter Zsuzsi