Érdekesség: a csokoládé története

2018 aug, 3 | Tuti tippek | 0 hozzászólás

Kevesen vannak, akik nem szeretik a csokoládét, ám az őrület nem ma kezdődött, hanem egészen régi időkre nyúlik vissza kedvenc édességünk története.

Mintegy 2000 éve fedezték fel a kakaómagvakat az amerikai aztékok. Európából először Cortez, a spanyol felfedező volt a szerencsés, aki az akkor még xocolatl nevű italt kóstolhatta meg, Montezuma, azték uralkodó jóvoltából, 1519-ben. Corteznek annyira ízlett, hogy Spanyolországba is vitt a kakaóbabból, és a keserűségét elfedvén cukornáddal, fahéjjal és vaníliával ízesítette az italt. Spanyolországban, Barcelonában készült végül az első csokoládét készítő gép is, 1780 táján. A tejcsokoládét már viszont Svájcnak köszönhetjük, az elsőt 1875-ben készítették.

Természetesen napjainkban a csokoládéipar is óriásit fejlődött, és erre nem csak az óriási kínálat, hanem az egyre változatosabb, és egyre kifinomultabb előállítási módok jelentik a bizonyítékot. Kézműves csokoládé webáruházunkból csak a legkiválóbb termékek kerülhetnek ki! Nézz körül, és keress minket bátran elérhetőségeinken!

Próbáld ki Te is kézműves csokijainkat, a varázslat garantált!