Egyszerű szaloncukor készítés otthon

2017 nov, 30 | Receptek | 0 hozzászólás

Eljött a kedvenc időszakunk, a karácsonyi készülődés. Mi itt a Demeter Chocolate-nál már szeptember óta szaloncukor lázban égünk, készítjük a finomabbnál finomabb szaloncukrokat és karácsonyi édességeket. Többen megkerestetek minket, hogyan tudnátok ti is hasonlót készíteni otthon. Így csokimestereink megalkottak egy roppant egyszerűen elkészíthető narancsos csokoládés szaloncukor receptet.

Alapanyagok:

A krémhez:
100 ml tejszín
150 g étcsokoládé
2 db narancs héja
A csokiburokhoz:
325g étcsokoládé
Csomagolás:
Selyempapír
Alufólia

A krém elkészítése:

Kb 80 Celsius fokig melegítjük a tejszínt, majd beletesszük a 150g étcsokit. A tűzről levesszük a krémet és alaposan elkeverjük, hogy a csoki teljesen elolvadjon. Hagyjuk 30 Celsius fokig kihűlni. Adjunk hozzá 2 nagyobb narancs héját, minél többet rakunk bele értelemszerűen annál narancsosabb lesz a csokikrémünk. Semmiképpen ne facsarjuk bele a narancs levét, a csoki ugyanis nem szereti a vizet.

A csokoládéburok elkészítése

A csokoládé hüvelyhez megtemperáljuk a csokit: 200g csokit felolvasztunk, 45 fokig felmelegítünk vízgőz felett vagy mikróban, majd tűzről levéve hozzáadjuk az 50g étcsokoládét és addig kevergetjük míg elolvad.

Elkészítjük a termék hüvely részét és kis időre hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megkössön. Ne tegyük mélyhűtőbe, a csoki ezt sem szereti. Ha a hüvely megkötött belenyomjuk a krémet a formába, majd hűtőbe tesszük és ezt is hagyjuk kb fél órát pihenni a hűtőben, hogy a krém megszilárduljon.

Végül ha kész a krémünk, a maradék csokit ismét felmelegítjük 45 fokra, hozzáadunk 25g csokipasztillát, visszahűtjük és letalpazzuk. Talpazásnál a felesleges csokit húzzuk le a formáról. Tegyük be ismét a hűtőbe a formát, várjunk kb. 20-30 percet és már kész is a szaloncukor.

A csokoládét a formából egy nagyobb mozdulattal kiütjük, ha nem jön ki még a csoki, akkor hagyjuk még állni a hűtőben egy kicsit.

Jó csokikészítést mindenkinek!

Zsuzsi