Az igazán különleges csokoládék, belga remekek

2018 jún, 29 | Tuti tippek | 0 hozzászólás

Nem kell ahhoz csokirajongónak lennünk, hogy Belgiumról elsőként a csokoládé jusson eszünkbe. Világszerte tudják, hogy a belga csokinak nincsen párja!

Belgium különleges csokoládéinak története a XIX. században, II. Leopold idején kezdődött, aki meghódította a közép-afrikai Kongó-medencét. 1912-ben gyártotta a Neuhaus család a világ első pralinéját, az első olyan csokoládét, amely egy falatnyi méretű volt. Rövid idő alatt akkora népszerűségre tett szert, hogy megnyílt az első csokibolt is, majd egyre több gyár is megjelent.

A különleges csokoládék nemcsak a kiváló minőségű kakaóbab miatt kedveltek, hanem a készítés módja is egyedi. Nem használnak ugyanis hozzá növényi zsiradékot, magát a kakaómasszát keverik el cukorral és kakaóvajjal.  Értelemszerűen az étcsokoládéban van a legtöbb kakaó, a fehér csokiban pedig csak kakaóvaj található.

Webáruházunk számtalan különleges csokoládéval áll rendelkezésedre, és természetesen a belga csokoládék sem hiányozhatnak a palettáról. Rendelj Te is kedvedre, és kóstold meg saját különlegességeinket!